Have any questions?
+30 23950 26031, 23950 26032
sales@bautek.gr

Συνθετικά κουφώματα, Κουφώματα αλουμινίου

Κουφώματα αλουμινίου & συνθετικά > Blog > Uncategorized > Φθηνή θέρμανση το χειμώνα; Μειώστε τους λογαριασμούς θέρμανσης!
Jan 23, 2024 Posted by: bautek_tasos Uncategorized

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο δυνατός άνεμος, η βροχή και το χιόνι αυξάνουν την αίσθηση του κρύου. Οι κρύες μέρες και οι παγωμένες νύχτες μας κάνουν να δυναμώνουμε την θέρμανση αναζητώντας ζεστασιά. Τέτοιες στιγμές ο χειμώνας μπορεί να μας χτυπήσει στην τσέπη. Αν αναλογιστούμε τη μεγάλη περίοδο θέρμανσης, η οποία στην Ελλάδα διαρκεί περίπου 6 μήνες, δεν θα εκπλαγούμε που λαμβάνουμε υψηλούς λογαριασμούς θέρμανσης. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε φέτος τον λογαριασμό ακόμη και κατά αρκετές εκατοντάδες Ευρώ; Η απάντηση είναι απλή – ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα παράθυρα σε ενεργειακά αποδοτικά.

 

Τα αεροστεγή παράθυρα είναι η βάση

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι έντονες βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις και ο άνεμος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα όταν το σπίτι ή το διαμέρισμά μας δεν είναι αεροστεγές. Το πιο δύσκολο έργο στη θέρμανση αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες αυτόνομων κατοικιών καθώς και οι κάτοικοι του ισογείου και του τελευταίου ορόφου. Ως αποτέλεσμα της κακής μόνωσης του κτιρίου, υπάρχει απώλεια ενέργειας κατά δεκάδες τοις εκατό, ειδικά από τη στιγμή που θεωρούμε ότι μια απώλεια ενέργειας 30% προκαλείται από μη στεγανά τζάμια. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε σε ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα. Τα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης ορίζονται από τις θερμικές παραμέτρους του παραθύρου, ιδιαίτερα τη θερμική συναπόδοση. Όσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής Uw, τόσο μικρότερη είναι η απώλεια θερμότητας. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι ο συντελεστής UW είναι το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως η μεταφορά θερμότητας από γυαλί και πλαίσιο, καθώς και, π.χ. το γυαλί, το πλαίσιο και ολόκληρη η επιφάνεια του παραθύρου. Είναι σημαντικό να ελέγξετε με τον πωλητή τις δοκιμές και τα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν τις παραμέτρους που δηλώθηκαν από τον παραγωγό.

 

Καλύψτε τα παράθυρα, ζεσταθείτε!

Όταν αρχίζουμε να μετράμε τα χρήματα που ξοδεύουμε για θέρμανση, μαθαίνουμε να εκτιμούμε τα παράθυρα με ρολά . Τα ρολά είναι τα πιο συνηθισμένα καλύμματα παραθύρων. Η σημασία τους αυξάνεται ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν στοχεύουμε στη μείωση της απώλειας θερμότητας. Το χειμώνα, τα εξωτερικά ρολά θα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από το κρύο. Το στρώμα αέρα μεταξύ του ρολού και του παραθύρου αυξάνει τη μόνωση έναντι της απώλειας θερμότητας. Ως αποτέλεσμα, τα ρολά όχι μόνο προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη άνεση θερμότητας, αλλά και, το σημαντικό, μειώνουν δραματικά τους λογαριασμούς θέρμανσης. Τα φυλλαράκια γεμάτα με αφρό πολυουρεθάνης αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση και βελτιώνουν τα θερμομονωτικά αποτελέσματα.
Η BAUTEK O.E. προσφέρει ρολά από PVC και αλουμίνιο, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών σχετικά με αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, σύγχρονες και λειτουργικές λύσεις, η BAUTEK O.E. προσφέρει ένα δοκιμασμένο, τεχνικά αξιόπιστο σύστημα ρολών. Η προσεγμένη κατασκευή έχει συνδυαστεί με το κομψό και μοντέρνο κουτί και τον οδηγό αλουμινίου ή PVC. Η θωράκιση του ρολού είναι κατασκευασμένη από προφίλ αλουμινίου γεμισμένα με αφρό πολυουρεθάνης, που εγγυάται ακόμα καλύτερη θερμομόνωση. Η μεγάλη γκάμα χρωμάτων μας δίνει τη δυνατότητα να ταιριάξουμε το ρολό με το χρώμα και το στυλ του κτιρίου.

 

Ενεργειακά αποδοτικό ίσον μοντέρνο και κομψό

Τα τεχνολογικά προηγμένα παράθυρα της BAUTEK O.E. είναι επίσης διαθέσιμα σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Θέτουν πρότυπα στην παγκόσμια αγορά ξυλουργικών. Η BAUTEK O.E. προσφέρει 120 διαφορετικά χρώματα παραθύρων και πορτών, τα οποία βοηθούν να ταιριάζουν στις προτιμήσεις του πελάτη.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Για να εξασφαλίσετε άνεση και να είστε έτοιμοι για επίθεση παγετού στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να είστε στην ασφαλή πλευρά και να φροντίζετε για ένα ζεστό σπίτι. Αποδεικνύεται ότι το μυστικό βρίσκεται στα παράθυρα, γι ‘αυτό αξίζει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.