Have any questions?
+30 23950 26031, 23950 26032
sales@bautek.gr

Συνθετικά κουφώματα, Κουφώματα αλουμινίου

Κουφώματα αλουμινίου & συνθετικά > Blog > Uncategorized > Τι δημιουργεί την συσώρευση υγρασίας στα τζάμια και πως το αντιμετωπίζουμε.
May 3, 2023 Posted by: bautek_tasos Uncategorized

Τι δημιουργεί την συσώρευση υγρασίας στα τζάμια και πως το αντιμετωπίζουμε.

 

Η υγρασία στα  παράθυρα είναι ένα κοινό πρόβλημα. Το αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου-χειμώνα, όταν υπάρχουν σημαντικές ημερήσιες θερμοκρασιακές διαφορές και αυξημένη υγρασία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συμπύκνωση είναι μια φυσιολογική φυσική διαδικασία. Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουμε καθημερινά όταν εκτελούμε δραστηριότητες όπως: μαγείρεμα, πλύσιμο ή σιδέρωμα, που οδηγεί σε αύξηση της ποσότητας ατμού και πιθανότητα συμπύκνωσης αυτού. Η συμπύκνωση στη γυάλινη επιφάνεια προκύπτει ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης ή ίσης θερμοκρασίας της γυάλινης επιφάνειας και της θερμοκρασίας του σημείου έλξης για τη συγκεκριμένη σχετική υγρασία αέρα. Δεδομένου ότι οι λόγοι για αυτό το φαινόμενο έγκεινται στην υπερβολική υγρασία και τον ανεπαρκή αερισμό στο δωμάτιο, είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες της σωστής ροής φρέσκου αέρα στο δωμάτιο.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αυξημένη υγρασία στο διαμέρισμα επηρεάζει την υγεία μας, οδηγώντας σε ανάπτυξη μούχλας στον τοίχο γύρω από τα παράθυρα που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές στην κατασκευή του κτιρίου και καταστροφή της επίπλωσης του σπιτιού, δυσάρεστες οσμές, αναπνευστικές παθήσεις ή έλλειψη συγκέντρωσης.
Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας στον χώρο μας. Η συνιστώμενη υγρασία σε ένα δωμάτιο πρέπει να είναι 40-50%. Για να επιτευχθεί το σωστό επίπεδο, είναι πολύ σημαντικός ο σωστός αερισμός – βαρύς ή εξαναγκασμένος αερισμός που θα πρέπει να είναι κατάλληλα σχεδιασμένος για το συγκεκριμένο δωμάτιο, κτίριο.
Τα σύγχρονα παράθυρα είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας. Ξεχωρίζουν για παραμέτρους που συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα που εγγυώνται την ομαλή λειτουργία τους. Τα συστήματα αυτά εξασφαλίζουν επίσης καλύτερο αερισμό λόγω της επιπλέον ανάκλισης που χρησιμεύει ως η λεγόμενη «θέση εξαερισμού». Η λειτουργία μικροαερισμού που είναι ενσωματωμένη με το ψαλίδι επιτρέπει την τοποθέτηση της λαβής σε θέση 45° ή 90°. Αυτή η λειτουργία διευκολύνει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα και μειώνει την πιθανότητα συμπύκνωσης. Όσον αφορά τα προϊόντα BAUTEK, ο μικροαερισμός στην παραμονή είναι βασικό στοιχείο των αξεσουάρ παραθύρων.
Λαμβάνοντας υπόψη το θέμα της σωστής κυκλοφορίας του αέρα και για να αποφύγετε τα παράθυρα μευγρασία, κατά την αγορά των κουφωμάτων είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο σύνθετο γυαλί και να αναζητήσετε μια ένωση με ένα θερμό διαχωριστικό(διάκενο) τύπου THERMIX SPACER, δηλαδή ένα πλαστικό διαχωριστικό που εξαλείφει σημαντικά την θερμογέφυρα(επαφή του εσωτερικού υαλοπίνακα με τον εξωτερικό)  , που ελαχιστοποιεί την συμπύκνωση υγρασίας στην άκρη του γυαλιού.

 

Το THERMIX SPACER, διαθέσιμο στα προϊόντα της BAUTEK,  όχι μόνο επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά εξασφαλίζει επίσης υγιεινό και άνετο μικροκλίμα στα δωμάτια. Η θερμοκρασία του παραθύρου στο εσωτερικό μεταξύ του πλαισίου και του σύνθετου γυαλιού αυξάνεται. ως αποτέλεσμα, η συμπύκνωση υγρασίας στην άκρη του γυαλιού μειώνεται. Επομένως, ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθυγιεινής μούχλας μειώνεται επίσης. Επιπλέον πλεονέκτημα της εφαρμογής του THERMIX SPACER είναι το γεγονός ότι ο αποστάτης δεν προκαλεί τη δυσάρεστη αίσθηση κρύου κατά το άγγιγμα. Ο σύγχρονος διαχωριστής είναι επίσης μια απάντηση στις τρέχουσες τάσεις στο σχεδιασμό. Η μεγάλη χρωματική γκάμα των αποστατών περιλαμβάνει 17 αποχρώσεις, γεγονός που επιτρέπει την επιλογή του στοιχείου που ταιριάζει βέλτιστα με το χρώμα του παραθύρου. Επιπλέον, τα παράθυρα που είναι εξοπλισμένα με το σύγχρονο διαχωριστικό συμμορφώνονται με τις ολοένα και πιο περιοριστικές απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης.

Μια λύση για την αποφυγή της συμπύκνωσης υγρασίας στα παράθυρα σε δωμάτια όπως η κουζίνα και το μπάνιο είναι η εφαρμογή ειδικών εξαεριστηρίων. Προσφέρουμε την επιλογή ανάμεσα σε υγρορυθμιζόμενους αναπνευστήρες, δηλαδή αυτόματα ελεγχόμενους αναπνευστήρες, με πίεση ή και χειροκίνητα ελεγχόμενους αναπνευστήρες. Εξασφαλίζουν ροή αέρα όταν τα παράθυρα είναι κλειστά.
Τέλος είναι σημαντικό να προσέχουμε τις προδιαγραφές των παραθύρων όταν αποφασίζουμε να τα αγοράσουμε, καθώς ο διάβολος όπως πάντα βρίσκεται στις λεπτομέρειες.