Have any questions?
+30 23950 26031, 23950 26032
sales@bautek.gr

Συντηρήστε τα σωστά και χαρείτε τα για πάντα!

Κουφώματα αλουμινίου & συνθετικά > Blog > Uncategorized > Η συντήρηση των συνθετικών κουφωμάτων και ο ρόλος της στην μακροζωία τους.
May 2, 2023 Posted by: bautek_tasos Uncategorized

Η συντήρηση των συνθετικών κουφωμάτων και ο ρόλος της στην μακροζωία τους.

Τι είναι τα συνθετικά κουφώματα P.V.C. ;

Τα παράθυρα PVC είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού λόγω της ανθεκτικότητάς τους, της ενεργειακής απόδοσης και των χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης. Ωστόσο, όπως όλα τα παράθυρα, τα παράθυρα PVC εξακολουθούν να απαιτούν κάποια συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά και να φαίνονται καλύτερα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη συντήρηση παραθύρων από PVC:

  • Διατηρήστε τα καθαρά: Καθαρίζετε τακτικά τα συνθετικά κουφώματα του σπιτιού σας με σαπούνι και νερό. Χρησιμοποιήστε ένα μη λειαντικό καθαριστικό και ένα μαλακό πανί για να αποφύγετε τις γρατσουνιές στην επιφάνεια του πλαισίου του παραθύρου. Αποφύγετε τη χρήση χημικών ή σκληρών λειαντικών υλικών καθώς μπορεί να καταστρέψουν το PVC.
  • Επιθεωρήστε για ζημιά: Ελέγχετε τακτικά τα συνθετικά κουφώματα PVC για σημάδια ζημιάς όπως ρωγμές, τσιπς ή παραμόρφωση. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ζημιά, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το παράθυρο.
  • Λιπάνετε κινούμενα μέρη του μηχανισμού: Λιπαίνετε τα κινούμενα μέρη του μηχανισμού όπως μεντεσέδες ή λαβές, τακτικά με ένα σπρέι σιλικόνης ή ένα ελαφρύ λάδι για να λειτουργούν ομαλά. Πρίν ξεκινήσετε την διαδικασία της λίπανσης απομακρύνετε τυχόν σκόνες με ένα στεγνό πανί.
  • Ελέγξτε τη στεγανοποίηση των ελαστικών: Τα ελαστικά τα οποία βρίσκονται περιμετρικά των παραθύρων  PVC εξασφαλίζουν την σωστή στεγάνωση τους και την βελτιώση την ενεργειακής απόδοσης. Ελέγχετε τακτικά τα ελαστικά για σημάδια φθοράς και αντικαταστήστε τα εάν χρειάζεται. Επίσης κάθε έξι μήνες περίπου ενδείκνυται η λίπανση τους με σπρέι σιλικόνης.
  • Διατηρήστε καθαρές τις οπές εξαγωγής του νερού: Καθαρίστε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις οπές απορροής των υδάτων οι οποίες βρίσκονται στο εσωτερικώ της κάσας και στο επάνω και κάτω μέρος των ανοιγόμεων φύλλων.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα παράθυρά σας από PVC σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα. Να θυμάστε ότι η τακτική συντήρηση είναι το κλειδί για την παράταση της διάρκειας ζωής των παραθύρων σας από και τη διασφάλιση ότι θα συνεχίσουν να σας παρέχουν ενεργειακή απόδοση και υψηλά οφέλη συντήρησης.